Nincs megállás! Újabb Főnixes sikerek az országoson!

2015.03.28-án Ajkán került megrendezésre az év első országos versenye, melyre a felnőtt formációk és az utánpótlás párosok nevezhettek. Természetesen, mint minden országos versenyre, ide is csak a legjobbak kvalifikálták magukat.

Egyesületünk két children párosa: Fürst Olivér - Pongrácz Lili és Pisch Roland - Fürst Alíz, illetve felnőtt kisformációnk a Lipstick küzdőtt meg az országos ranglista pontokért.

Children páros kategóriában Roli és Alíz most vettek részt először országos szintű megmérettetésen, hiszen a versenyzést is csak idén kezdték meg a tehetséges táncosok. Számukra leginkább most a részvétel volt a fontos és hogy rutint szerezzenek a sok indulót felsorakoztató mezőnyben. A selejtezős körök is újdonságként szolgáltak számukra, területi versenyeken ugyanis csak döntőket rendeznek a kis létszámú induló miatt. Kezdő párosunk végül az előkelő 12. helyen zárta a versenyt.

Olivér és Lili már rutinos versenyzőként álltak színpadra, számukra a döntőbe jutást tűztük ki célul. Sajnos pont vonal alatt a 8. helyen végeztek, ami így is eddigi legjobb eredményük országos szinten. Ennek ellenére mégis éremmel a nyakukban térhettek haza, hiszen a tavalyi év eredményei és a 2014-es összesített országos ranglista alapján bronz minősítésű táncosként érmet vehettek át a Magyar Táncsport Szakszövetség akrobatikus rock and roll szakági elnökétől.
Az év végi összesített országos ranglista alapján, mindig az adott kategória mezőnyének első 50% kap minősítést a következő év első országos versenyén, így nagyon büszkék vagyunk párosunkra, hogy már az első versenyévadukban minősített táncosok lettek! Gratulálunk a childreneknek!

Children páros pontozás

Felnőtt kisformációban a Lipstick lépett színpadra a FŐNIX színeiben. Táncosaink folyamatosan az országos dobogón állhattak egészen az előző félévig, ahol valahogy mindig lecsúsztak az érmes helyezésekről. Ennek tükrében ismét a legjobb háromba kerülésért táncoltak. A selejtezőben egy koreográfia rontás után izgatottan vártuk az eredményt, de még így is egyenes ágon, 4. helyen a döntőbe kerültek lányaink. A végső kör után végre megtört a jég és újra a dobogó harmadik fokára állhattunk az egyre erősödő mezőnyben. Nagyon büszkék vagyunk a felnőttekre!
Emellett még egy ezüstérmet is átvehettek az akrobatikus rock and roll szakági elnökétől, hiszen az éves összesített harmadik helyükkel másod osztályú minősítést kaptak a 2014-es teljesítményükért. Gratulálunk!

lipstick kicsi 2015

https://www.youtube.com/watch?v=WdipRCSxTpg

Felnőtt kisformáció pontozás

Versenyjelentés

Aktuális országos ranglista