Országos arany érmes az Angel Lips!

Rendkívüli sikereket értek el táncosaink az idei év első országos megmérettetésein: a legfiatalabb versenyzőink children nagyformációban ezüst, míg a felnőtt kisformációnk arany érmet szerzett!


Elsőként Veszprémben került sor országos megmérettetésre az idei szezonban, ahol a children és a serdülő formációink léptek színpadra. Hat csapatunk jutott ki a március 19-én megrendezésre kerülő versenyre.


Children kisformációban a Waterfall és a Sugar and Spice képviselte egyesületünket, akik most először kvalifikáltak országos versenyre. A két csapat remekül helytállt, így a 15 formációt számláló mezőnyben 10. és 11. helyen végeztek. Gratulálunk!

Children Kisformáció Pontozás


Children nagyformációban a Fireballs tagjai bizonyítottak. A területi bajnok formáció egyenes ágon: negyedik helyen került döntőbe a selejtező után. Végül a kis szakácsok még előrébb küzdötték magukat és a dobogó második fokára állhattak fel. Ez az eredmény hatalmas siker a csapat számára, így rendkívül büszkék vagyunk a lányokra!

Children Nagyformáció Pontozás

fireballs orszagos ezust
Serdülő kisformációban, kategóriaváltás után a Popcorn és a Wonderland formációk képviselték egyesületünket. Az első selejtező után a Popcorn 5., míg a Wonderland 7. helyen állt, így mindkét csapat reményfutamban táncolt újra. A Popcornos lányok megtartva 5. helyüket döntőbe kerültek, a Wonderland sajnos a 11. helyre lecsúszva fejezte be a versenyt. A Popcorn végül a végső megmérettetés után is megtartotta 5. helyét, mely első serdülő országos versenyükön nagyon szép eredménynek számít! Mindkét formációnak nagyon gratulálunk!

Serdülő Kisformáció Pontozás


Serdülő nagyformációban a Moonlight mutathatta be tudását. Az erős mezőnyben a selejtezőt követően 5. helyen álltak táncosaink. A reményfutam után 6. helyen jutottak döntőbe, ahol egy újabb remek kört követően ismét az 5. helyre sikerült táncolniuk magukat. Kategóriaváltás után ezzel az eredménnyel is elégedettek vagyunk, és nagyon büszkék vagyunk a Moonlight csapatára is!

Serdülő Nagyformáció Pontozás

moonlight vp 0319


A veszprémi versenyen került sor az előző évi minősítések átadására is: a Popcorn és a Moonlight is ezüstminősítésben részesült a 2015-ös összesített ranglista 3. helyezéséért. Nagyon gratulálunk!

Versenyjelentés Veszprém 2016.03.19.

 

2016-ban a junior és felnőtt formációs, illetve a children és serdülő páros kategóriákban Gyöngyösön került sor az első országos versenyre április 2-án. Ezen a megmérettetésen két csapattal és két párossal képviseltük magunkat.


Children páros kategóriában a területi bajnok Pisch Roland és Fürst Alíz párosunk mutatkozott be. A selejtezőt követően 9. helyen álltak táncosaink. A reményfutam után végül sikerült a döntőbe jutás, ahol az előkelő 7. helyet szerezték meg. A páros most először táncolta be magát az országos döntőbe, így nagyon büszkék vagyunk a childrenekre!

https://www.youtube.com/watch?v=G7nRlHkm3KM

Children Páros Pontozás

aliz roli gyongyos 0402


Serdülő páros kategóriában Fürst Olivér és Pongárcz Lili lépett színpadra a Főnix színeiben. Az elődöntő után 18. helyen álltak a 30 párost felvonultató mezőnyben. Ezzel az eredménnyel nagyon elégedettek voltunk, hiszen Olivérék is idén váltottak kategóriát. A reményfutamban azonban sérülés történt, így épphogy le tudták táncolni a kört. A bokaficam után végül 25. helyen zárta a páros a versenyt. Gratulálunk és jobbulást kívánunk!

Serdülő Páros Pontozás

oliver lili gyongyos 0402


Junior kisformációban a területi aranyérmes Destiny bizonyított. A csapat a színvonalas mezőnyben az elődöntő után 6. helyen állt. A reményfutamból viszont már elsőként 5. helyen jutottak döntőbe a fehérvári lányok, ahol újra odatették magukat és megőrizték helyezésüket. Ebben a kategóriában is nagyon elégedettek vagyunk az 5. hellyel, hiszen négy erős budapesti csapat előzte meg lányainkat! Gratulálunk!

https://www.youtube.com/watch?v=OoT4UhX65Z4

Junior Kisformáció Pontozás

destiny fellepes


Felnőtt kisformációban az Angel Smile és a Lipstick fúziójából alakult Angel Lips mutatta be tudását. Az elődöntő után egyenes ágon, második helyen jutottak a döntőbe táncosaink. Végül az utolsó körben igazán odatették magukat és megszerezték a FŐNIX SE első országos arany érmét! A táncosok igazán megdolgoztak a sikerért, hiszen felnőtt kisformációban már évek óta folyamatosan az országos dobogón álltak lányaink, de eddig mindig „csak” az ezüst, vagy bronzérem elnyerése sikerült. Így ez az aranyérem rendkívül sokat jelent számunkra! Hihetetlenül büszkék vagyunk!!! Szép volt Angel Lips!

https://www.youtube.com/watch?v=Fn7D1Y1NYhI

Felnőtt Kisformáció Pontozás

angel lips orszagos bajnok

 

Versenyjelentés Gyöngyös 2016.04.02.

Aktuális Országos Ranglista


Ezen a versenyen is átadásra kerültek az előző éves minősítések: children páros kategóriában Pisch Roland és Fürst Alíz, illetve Fürst Olivér és Pongárcz Lili is bronzminősítést kaptak, az előző éves ranglista 12. és 8. helyezéséért. Junior kisformációban az Angel Smilenak járt a bronzminősítés a ranglista 5. helyéért. Junior nagyformációban a Dragon Girls lányait díjazták szintén bronzminősítéssel, ők is 5. helyen végeztek a 2015-ös országos ranglistán. Felnőtt kisformációban a Lipstick tagjai kapták meg a kiérdemelt ezüstminősítést a ranglista 3. helyéért.


Összesítésben a tavalyi ranglista alapján 4 bronz- és 3 ezüstminősítést szereztek a Főnix SE versenyzői! Gratulálunk!